Известие

Collapse
No announcement yet.

Всички ме съветват да си продам Алфата / 156

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
    ТА катореалист ще кажа: Хм твоята горивна помпа колко струва? Щото моята 156/98г е там някъде. НАкладките предни са ми 147лв, предното окачване гони 1000, лагер помпа съединител? Знаеш ли колко е на 156-ца? Има няма 350лв, свещи 360, дебитомер, ламбда, вариатор....? За БВМ предно окачване- всички шарнири......80лв е как няма да ни се смеят. Преди да си купя алфа само бях чувал за горните части дето ти изброих. Предната кола я купих на 8г и я карах почти 10г не знаех даже дали има шарнири.
    То бива фенщина, ама по някое време преминава в идиотизъм. Тааа следващата определено няма да е италянска.
    Ще ти го обясне по друг начин: парите дето ги давам за подръжка могат да отидат за лизинг на чисто нова кола.
    Е "малко" си понадул сумите
    Кви толкоз накладки си взел за 147 лв? Мойте са 60 лв. и са brembo. Да не говорим за евтините варианти.
    Пък окачването, дори TRW не излиаз на 1000 лв. Свещите нямат и 200 лв, кви 360 си писал не знам
    Или те цакат много здраво или не знам ...
    А тея всичките неща за колко време си ги сменил?! Нещо ми се струва, че си попаднал на кофти екземплят.
    Аз за 1 година честно казано съм дал следните пари:
    Предно окачване (горни и долни носачи) - 300 лв.
    Дебитомер, оригинален BOSCH na 5000 km - 80 лв.

Тотал: 380 лв.

Другото са консумативи - филтри, масла, ремъци...

туй то!

П.П: А колата я взех за 2500 лв, миналата година на 3-ти ноември. Тоест за година и 1 седмица, тая алфа като кола ми е стъпила на 2860 лв. И смея да твърдя, че е по-добра от всички голфове до 5000 лв, които се продават в момента. Тъй че, не е чак пък толкоз скъпо.
    Пак си заставам зад думите - Скъпо е да си абсолютен перфекционист. Да си поддържаш колата изрядна е напълно поносимо, пък била тя и талянска
    Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 01:06.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Това, че частите са скъпи е мит, носачите и амортесьорите са по-скъпи наистина, но какво друго е скъпо, дебитомера ми беше 110 чисто нов на Бош, термостата беше 40 кинта като го сменях, филтрите са по 10 кинта, задните накладки Акебоно бяха 45, сега са по-евтини май, предните бяха 65 последно като се интересувах(въпреки че предните още не са за смяна).

Аз поне не виждам Алфа е по-различна за поддръжка за Ауди, БМВ или дори по-новите голфове. Единствените ми големи мъки бяха с газовата, която е била слагана в Италия.

Comment

Предно окачване 300лв АТЕК нали? Ами задно - 4 щанги 160лв от най-големия боклук. Ами задни надлъжни да ги смятам ли ? оригинален BOSCH na 5000 km - 80 лв. ??? Питах в "Киров" нямат такива, обаждат ми за нови и на 3-на цена. Предни накладки ТРВ 145лв от Текс-ко........Свещите ги взех за 160лв ама от Англия, Ако не вярвате питайте в кой да е български магазин, по-малко от 350 няма да ви кажат.
        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Предно окачване 300лв АТЕК нали? Ами задно - 4 щанги 160лв от най-големия боклук. Ами задни надлъжни да ги смятам ли ? оригинален BOSCH na 5000 km - 80 лв. ??? Питах в "Киров" нямат такива, обаждат ми за нови и на 3-на цена. Предни накладки ТРВ 145лв от Текс-ко........Свещите ги взех за 160лв ама от Англия, Ако не вярвате питайте в кой да е български магазин, по-малко от 350 няма да ви кажат.
          Предно окачване ТРВ 600лв, аз не бих се доверил, в предвид мн ментета на пазара. Атек са и по 215лв комплект.
          Задни щанги 120 лв от Елит Кар, като за 4-ри години не са мръднали, lemforder (немски). Надлъжните щанги за 4-ри години не са мръднали - 55лв
          Нови накладки предни ТРВ са 90 лв. Като не се препоръчват, мн са твърди. Ползвам на 156-цата само Parmafuse, няма такива меки накладки, хем спира, хем арни 50лв.
          Свещи Beru подгревни са 80лв за моята каляска. За твоята зависи от марката...но това си е консуматив...!!!!
          200 лв са хубавите. И не ги купуваш всеки ден.

Просто смени доставчика...
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Може и да е верно,че парите дето ги давам по алфи да стигат за лизинг на нова кола... Ама като знам как си обичам алфите и като си представя че новата кола евентуално ще е ГолемДувар - Ловеч, направо си предпочитам алфите.Особено след като покарах въпросния Дувар
            ...
            155 1,6 TS 16V `96
            166 2,4 JTD `99
            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Колеги факт е , че с нашите коли можем да се доверим в много малко сервизи и понякога трудно да открием хубави части . За София в техническия раздел например има ~ 5 сервиза за град с голям брой население. Ако нямаш познати да те насочат къде да отидеш , особено в малките градове , то изпадаш в размишления като авторката на темата . Подпитвал съм познати монтьори предимно на немски автомобили, да видя при евентуален проблем как биха постъпили , но обикновенно ме гледат като голям камък още докато описвам какво карам
              А за авточастите един пресен пример . С колега от форума обиколихме всички големи магазини във Велико Търново , показваме частта ( в случая долна помпа на съединителя за жтд ) и докато кажа "За Алфа Ромео ..." и вече ми кимаха за отрицание . Вариантите бяха само с поръчка за 80-84 лв . Попитах момчетата "А за Голф 4?" и отговора беше "Да , всичко поддържаме налично , всякакви части , понеже за немски най-много пазаруват" . След допитване до друг колега алфист , намерихме въпросната помпа на Metelli за 35 лв от закътано специализирано магазинче. Та извода е , че докато чакаш в произволно избран сервиз в града да ти открият проблема и докато пристигне частта , то приятелите ти с немски автомобили отдавна ще са я сменили и ще ти се смеят Затова е форума , да споделяме отзиви и да се насочваме един друг къде могат да ни помогнат
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
              Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
              Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Не мога да разбера на кого се оплаквате.Някой насила ли ви накара да си купите Алфа, или просто си я купихте неподготвени.Ами поинтересувайте се каква е подръжката направете си сметка на портфейла и се изяснете сами със себе си дали сте толкова фенове че да приемете предизвикателството.Много е просто или се държиш като фен или се отказваш с чест.И от мен да знаете, кола и жена искат любов, не секс, ако ме разбирате.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                  Не мога да разбера на кого се оплаквате.Някой насила ли ви накара да си купите Алфа, или просто си я купихте неподготвени.Ами поинтересувайте се каква е подръжката направете си сметка на портфейла и се изяснете сами със себе си дали сте толкова фенове че да приемете предизвикателството.Много е просто или се държиш като фен или се отказваш с чест.И от мен да знаете, кола и жена искат любов, не секс, ако ме разбирате.
                  лошото е че тези които са дали по 2-3 хиляди за алфа са взели такава която само секс е виждала. После като почне едно след друго да се сменя всичко което с години не е пипано, почват да реват колко кофти коли били, а пък немските били страшни.

Както Митко каза по-горе, алфата се купува със сърце и се очаква да се грижиш за нея с любов.

аз до сега съм имал 4 алфи и не съм съжалявал нито за миг че съм избрал марката. Сега се оглеждам за Брера точно защото е пак Алфа
                  Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                  Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                  Lancia Ypsilon '02

Comment

И аз се поболях по една 159-ка, ама няма средства на тоя етап.Ще почакам, ама това ще е следващата.Много красиво агресивна, няма такова БМВ, па ако ще да е вечно.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Предната кола я купих на 8г и я карах почти 10г не знаех даже дали има шарнири.
                      Я сподели ква беше предната ти кола?
                      Питам от любопитство, не се заяждам...

По темата: Миииии продавай е, те и без тва Алфите не са за всеки........
                      Както се вижда от темата на едни им излиза поносима поддръжката, на други доста скъпичка........

Тук вече ми се струва, че въпроса е кой колко има желание сам да си помогне......

Както казаха колегите преди мен: За тва е форума!
                      Успех!
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Не мога да разбера на кого се оплаквате.Някой насила ли ви накара да си купите Алфа, или просто си я купихте неподготвени.
                        След толкова нареждане на марката не е чудно, че из нета се виждат обяви от рода на "купувам алфа за 1000 лв.".
                        И това за марка с история, за която биха завидели по-голямата част от производителите, колко марки са били шампиони в Ф1 ?
                        Истината е, че колата е за ценители, не е за возене на инструмента на бояджията.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Какво толкова Алфите са по-коли от други марки, че да не може да си возиш инструментите. Кола като кола - малко по-хубава от едни, малко по-лоша от други. Без поддръжка става кенеф като всяка друга.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                            Какво толкова Алфите са по-коли от други марки, че да не може да си возиш инструментите. Кола като кола - малко по-хубава от едни, малко по-лоша от други. Без поддръжка става кенеф като всяка друга.
                            Поне моето мнение е, че си е парадна кола , не е за работа. Няма да и отива бояджийската стълба.
                            Е го сега, тия дни ще трябва да закарам мотофрезата до вилата и някак си не ми се ще да е с алфата
                            Last edited by Liminat; d.m.y г., 08:49.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Всяка от по-съвременните алфи (да кажем след 2000г.) става само и единствено за втора кола.

Comment

Момци, вие сериозно ли? Не ставала за возене на инструменти, стълба, нам-си-кво.... ЗАЩО?
                                Това, че ви се иска Алфа Ромео да е някаква престижна марка, не означава, че е такава!
                                ПАК ще попитам, според вас, колко трябва да струва една 10-12 годишна Алфа? 10-12 бона?
                                sigpic

Comment

Working...
                                X